Започва ловният сезон в… „ковид режим“

Започва ловният сезон в… „ковид режим“

Ловният сезон за местен дребен и едър дивеч, както и груповият лов на дива свиня, ще бъде открит официално на 3 октомври. По този по

Ловният сезон за местен дребен и едър дивеч, както и груповият лов на дива свиня, ще бъде открит официално на 3 октомври. По този повод в заседателната зала на община Ардино се проведе разширено заседание на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“. На него присъстваха груповите отговорници на 6-те дружинки  в региона, както и представители на местното Държавно горско стопанство и Районно управление „Полиция“.
Председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрямов пожела на всички ловци наслука и призова към стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване по време на сезона. „Необходимо е всички ловци да проявяват дисциплина и отговорност и да упражняват контрол помежду си за правилното изпълнение на законовите разпоредби и опазването на дивеча по време на лова“, заяви Байрямов. Той подчерта, че е необходимо преди, по време и след провеждането на ловните излети стриктно да се спазват противоепидемичните мерки във връзка с пандемията от Covid-19.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0