Заповед на министър Бойко Рашков: Пътните полицаи да не се крият по храстите

Заповед на министър Бойко Рашков: Пътните полицаи да не се крият по храстите

Служителите на Пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Това е разпоредил в

Служителите на Пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Това е разпоредил вътрешният министър Бойко Рашков.

Заповедта е публикувана на сайта на парламента като отговор на въпрос от народния представител Мартин Димитров към вътрешни министър относно практиката, позната още като „криене по храстите“ с цел да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния момент.

Такава практика в Кърджали прилагат на Новия мост (на снимката), на изхода на Кърджали в посока „Маказа“, край Черноочене и на други места.

Рашков е наредил още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.
Министърът на вътрешните работи иска от КАТ и да не се извършват „безцелни“ проверки, като превозни средства и граждани се спират в предвидените от закона случаи. Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва „да бъдат изваждани от транспортните потоци“.
В заповедта на министъра, което е от 18 юни, пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.
За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

На снимката: Кърджали, Новия мост, 6 септември, неидентифициран снимащ обект, катаджиите са в храстите. Снимка: фейсбук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0