Заповедта на здравният министър е в духа на… преференции за възрастните с блаженство да търсят промоции!

Заповедта на здравният министър е в духа на… преференции за възрастните с блаженство да търсят промоции!

Не само от 8.30 до 10.30 часа в хранителните магазини има пенсионери. Вярно, че в посочения часови диапазон са само възрастни хора,

Не само от 8.30 до 10.30 часа в хранителните магазини има пенсионери.
Вярно, че в посочения часови диапазон са само възрастни хора, но пък в 11.00 часа между стелажите с храни се разминават млади и стари, в 12.00 часа – също, в 13.00 часа – пак.
Излиза, че последната заповед на здравния министър не е толкова да пази възрастните хора от страшния COVID-19, а почти в духа на рекламна кампания на хипермаркетите да им гарантират часови коридор „Спокойствие! На рахат, яваш-яваш, търсете стоките с промоции – от 8.30 до 10.30 часа само за лица над 60 години, а в останалото време – смесено присъствие?“.
След като в заповедта има точка 2: „Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 часа до 10.30 часа всеки ден“, наложително е да има и друга: „Забранява се на лица над 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките в останалото време“.
Няма време да се учим на дисциплина
Премиерът поиска тази мярка за ранното пазаруване, не като преференция за възрастните над 60 години, а за да бъдат пазени от заразата с коронавирус.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0