Заплаха „Ще ти спра тока!“ след… публикации във Фейсбук

Заплаха „Ще ти спра тока!“ след… публикации във Фейсбук

Социалните мрежи плениха обществото. На някои дори целият биологичен ритъм е свързан с тях. И за хубаво, и за лошо, анализира в новия си брой

Социалните мрежи плениха обществото. На някои дори целият биологичен ритъм е свързан с тях. И за хубаво, и за лошо, анализира в новия си брой вестник №1 в региона „Родопи voice“.

Публикация във Фейсбук вкара няколко души в съда. По-скоро последствията от нея.

Преследване с автомобили в Девин. Завършва пред магазин, където двамата водачи  започват да се разправят заради пост. „Къде се губиш, тарикат селски? Ще ми струваш 3 000 лева, да ти загася тока и да те вкарам в инвалидна количка за цял живот. Все някога ще се срещнем насаме и тогава ще си история палячо“. Тези думи твърди девинчанин, че били изречени към него, от което почувствал заплаха за живота си. Прокуратурата обаче прекратила наказателно производство след като няколко свидетели заявили, че чули единствено „ще ти спра тока“ пред магазина. След оспорване, съдът също потвърди постановлението на прокуратурата с мотив, че това представлява някаква заплаха, но не може да се възприеме като такава за убийство.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0