Замириса на парламентарни избори – 3 серия

Замириса на парламентарни избори – 3 серия

От „Демократична България“ поискаха заради тяхната екпертиза и морална чистота трима министри от служебния кабинет - Кирил Петков, Асен Василев

От „Демократична България“ поискаха заради тяхната екпертиза и морална чистота трима министри от служебния кабинет – Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, да останат в редовния. И заваляха тежки обвинение:

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ към лидерите на „Демократична България“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме“:

„Закон и морал – това са нашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова – явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори. Ако това се случи – вие ще сте виновни“.

Министър Асен Василев:

„Не разбирам защо като ме каниха три пъти преди, сега виждат проблем. Всичките дела съм си спечелил. Виждам дългата ръка на координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов“.

Тошко Йорданов за Асен Василев:

Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър.

През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни билети. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони. През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и настъпва конфликти. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата.

Междувременно Асен Василев е водил преговори с датски инвеститор и когато фалира фирмата, в нарушение на договора той води част от програмистите и основава нова фирма, която също в нарушение на предишния договор, новата фирма започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Лондон, Амстердам и САЩ. Съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. След излизането на тази експертиза, адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извън съдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара, признавайки факта за открадната интелектуална собственост“.

Христо Иванов отговори на Тошко Йорданов:

„Какво значи да се откажем от Асен Василев, в какъв смисъл, какви обвинения? Избрахме тези трима министри, защото има много голямо обществено одобрение и се борят срещу непорочните практики. Чакаме ИТН за следващия им ход. Все още не сме се отказали да ги подкрепим.

От парламентарната трибуна днес видяхме една доста съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговски спор с квалификации от Наказателния кодекс. Надявам се, че това просто е въпрос на неумение от страна на колегите да си формулират тезите“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0