Задържаха каналджии с 12 иракчани и афганистанец край Падало!

Задържаха каналджии с 12 иракчани и афганистанец край Падало!

Двама каналджии са били задържани от гранични полицаи в Крумовград. В два автомобила те транспортирали 13 чужди граждани, преминали нел

Двама каналджии са били задържани от гранични полицаи в Крумовград. В два автомобила те транспортирали 13 чужди граждани, преминали нелегално границата, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Акцията по задържането е била проведена на 25 март, около 4 часа сутринта, в района на крумовградското село Падало. Водачите на двата автомобила са на 21 и 28 години. Срещу тях са повдигнати обвинения от Районната прокуратура в Крумовград. Служители на Граничното полицейско управление спрели за проверка два леки автомобила – „Ауди“ и „Фолксваген“, управлявани от обвиняемите Д.В. и Й.С. Установено било, че в колите пътували 13 чужденци, мъже, на възраст от 18 до 31 г. Те били без документи за самоличност. Установено е, че 12 от тях са граждани на Ирак и един на Афганистан.

Някои от чужденците пътували в багажниците на автомобилите. Двамата водачи са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Чуждите граждани са настанени в Миграционен център. Те преминали в страната ни през „зелена граница“ и до близко населено място ги чакали двата автомобила, управлявани от Д.В. и Й.С.  Обвиняемите трябвало да ги откарат до населено място в Старозагорска област, а оттам чуждите граждани да стигнат до границата. Крайната им цел била държава в Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали – Териториално отделение – Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Разследването по случая продължава.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0