Задушливата миризма в Момчилград – от предприятие за тор!

Задушливата миризма в Момчилград – от предприятие за тор!

Коминът на предприятието за обработка и производство на органична тор край село Багрянка е източникът на задушливата миризма, която от

Коминът на предприятието за обработка и производство на органична тор край село Багрянка е източникът на задушливата миризма, която от дни се усеща в Момчилград. Това са констатирали експерти, извършили проверка миналия петък по заповед на кмета Илкнур Кязим. 

Припомняме, че жители на родопския град сигнализираха за силна задушлива миризма на птича тор и амоняк, която се усеща от петък в града, особено в сутрешните часове.

Метеорологичните условия към момента пък са спомогнали за разпространението на миризмата към Момчилград и образуването на температурна инверсия.

Сигнализирана е Екоинспекцията в Хасково за възникналото замърсяване, като е поискано да се извърши незабавна проверка на съоръженията на предприятието с цел установяване на ефективността на съоръженията за пречистване на въздуха.  

„Очакваме инспекцията да извърши нужните измервания на емисиите, изпускани в атмосферния въздух на града и установи има ли превишаване на концентрациите на пределно допустимите норми“, посочиха за 24rodopi.com от Общинската администрация.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0