Заведения в „ковид режим“ или защо пица „Фемили“ стана най-търсена…

Заведения в „ковид режим“ или защо пица „Фемили“ стана най-търсена…

Всички питейни заведения и ресторанти работят, но вече се наблюдава отлив на клиенти. Всичко е свързано с увеличаващия се брой заразени

Всички питейни заведения и ресторанти работят, но вече се наблюдава отлив на клиенти. Всичко е свързано с увеличаващия се брой заразени с коронавирусна инфекция, а страховете надделяха в обществото. Все още не се говори за затваряне на обекти, което би било пагубно за бизнеса, но по-гъвкавите собственици преминаха в „ковид режим“ на дейност. Навсякъде посрещат с дезинфектанти, дезинфекция на масите се прави преди и след клиенти, а като „специалитет“ в менютата отново са офертите за доставка по домовете.

„Не успяхме да се възползваме от мерките на правителството за помощ на бизнеса по време на извънредното положение. Ресторантът ни отвори през тази година, а изискването бе фирмата да е осъществявала дейност през миналата 2019-та. Това ни затрудни, но не ни отчая. Въведохме доставки на нашите специалитети по домовете“, коментираха за 24rodopi.com от ресторант „Флора“ в Кърджали. От кухнята в заведението се похвалиха и с първата „Фемили“ пица в областния град. Вкусотия, специално предназначена за вечеря на цялото семейство с доставка до домовете. Немалко кърджалийци обаче предпочитат пица „Фемили“ и в самия ресторант, докато децата играят в специалния кът.

В ресторанта вече мислят и за студентския празник 8-ми декември, приемат резервации и за празничните дни в края на годината.

Във „Флора“ се провеждат и семейни тържества, при спазване на всички противоепидемични мерки.

На снимката: Пица „Фемили“, 1000 грама, диаметър 40 см

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0