Жълт код и утре! Чанев: Пътищата са проходими, но с вериги към Ардино! (снимки)

Жълт код и утре! Чанев: Пътищата са проходими, но с вериги към Ардино! (снимки)

Жълт код е обявен и за утре в област Кърджали. Предупреждението е за потенциално опасно време за снеговалежи и бурен вятър, възмож

Жълт код е обявен и за утре в област Кърджали. Предупреждението е за потенциално опасно време за снеговалежи и бурен вятър, възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния

вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, посочиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Към момента пътищата в региона са проходими при зимни условия, няма информация за населени места без електричество, съобщи за 24rodopi.com областният управител Никола Чанев. Той посочи, че е въведено ограничение за движение с вериги между Кърджали и Ардино, както и за МПС над 12 тона. Ако обилният снеговалеж продължи, най-вероятно ограничение ще се въведе и по пътя за Хасково през село Мост.
По думите му, много водачи не са били подготвени за зимни условия, тръгвайки на път без зимни гуми.
Както вече писахме, забранено е движението за МПС над 12 тона по пътя Кърджали-Черноочене заради работата на снегопочистващите машини.
На снимките: Обстановката се усложнява. Някои от снимките са изпратена от наши читатели
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0