Жител на Загорско получи акумулаторна инвалидна количка

Жител на Загорско получи акумулаторна инвалидна количка

Акумулаторна инвалидна количка получи жител на село Загорско, който е с увреждания. Парите за закупуване на превозното средство, което ще помогне на Н


Акумулаторна инвалидна количка получи жител на село Загорско, който е с увреждания. Парите за закупуване на превозното средство, което ще помогне на Нихат Халибрям да се придвижва свободно, са събрани от представители на бизнеса в родопския град. Идеята се родила, след като Нихат Халибрям кандидатствал с проект за изграждане на рампа по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност, но не получил одобрение. Причините за отказа са чисто технически – съоръжението попадало в уличната мрежа.

„Като кмет съм горда с инициативата на представителите на местния бизнес и служителите на общинска администрация. За кратко време бяха събрани необходимите средства и да закупим акумулаторната инвалидна количка. Благодаря на всички откликнали на инициативата. За пореден път показахме, че момчилградчани винаги сме съпричастни и сме готови да помогнем на хора в неравностойно положение“, заяви Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0