Животът се върна в окървавения от Мерт апартамент!

Животът се върна в окървавения от Мерт апартамент!

„Не може да се забрави това нещо. Няма как да стане…“, изрича жена от Джебел 6 години след зверското убийство на м

„Не може да се забрави това нещо. Няма как да стане…“, изрича жена от Джебел 6 години след зверското убийство на майка и дете, което потресе родопския град и цялата държава. Съседка на убиеца и жертвите.
Животът в малкото кварталче продължава постарому, но носейки завинаги белега на страшното престъпление. В апартамента, в който бяха убити с брадва 24-годишната Джейлян и 7-годишното й дете Джейда, отново има живот. Жилището се отдава под наем, научи екипът ни. В него в момента е настанено семейство. Само на 30 метра пък е блокът, в която живее майката на ужасяващия убиец. Жената работи в държавна институция, разказаха пред наш екип съседи. Все още в града пък се носят слухове, че убиецът Мерт Мехмед може да бъде пускан в отпуска от затвора заради добро поведение. Никой обаче не желае и да си помисли, че може да бъде освободен предсрочно.
Младият мъж от Джебел изтърпява 30-годишна присъда за двойното убийство. Той е зад решетките от повече от 6 години. Мъжът трябваше да изплати кръвнина в общ размер на 450 000 лева, но до този момент нито лев обезщетение не са получили роднините на зверски убитите майка и дъщеря.
„Някои грешки са толкова сладки, че е грях да ги допуснеш само веднъж“-това споделя в социалните мрежи ужасяващият убиец Мерт Мехмед.
Припомняме, че смразяващото кръвта деяние бе извършено в нощта на 20 срещу 21 април 2014 година в Джебел. 24-годишната Джейлян и 7-годишното й дете Джейда са открити мъртви в дома си, след като домоуправител на жилищен блок подава сигнал към спешния телефон 112 за силна миризма на разложен труп, носеща се от апартамента на Джейлян Юсуф. Малко по-късно полицейски патрул е принуден да влезе през терасата на първия етаж в жилището на семейството. Там униформените се натъкват на ужасяващата гледка: телата на Джейлян и детето й лежат на леглото, зверски заклани и покрити с одеяло. По стените има кръв.
Разследващите задържат за деянието 18-годишния тогава Мерт Мехмед. Тийнейджърът се вмъкнал в жилището, за да краде, въоръжен с брадва. Джейлян обаче се събудила и се развикала. Той я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То се събудило, при което Мерт му нанесъл първия удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. Стените на стаята се оплискали с кръв. След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одеало и преровил апартамента. Успял да открие между 250 и 300 лева в дамското портмоне на Джейлян, взел и два телефонни апарата. След това ученикът се прибрал в дома си, който се намира в съседния блок, хвърлил окървавените дрехи за пране и легнал да спи. На другия ден отишъл на пазар с майка си. С откраднатото си купил нови маратонки и мобилен телефон.
Новите маратонки бяха на краката му, когато присъдата бе произнесена.
В момента Мерт излежава присъдата си в Пловдивския затвор, твърдят запознати. Меракът му обаче е да излезе предсрочно за добро поведение. В същото време в профил в социалните мрежи се появиха негови снимки от килиите – с пура в уста…
„Човек не съжалява толкова много за нещата, които е нaправил погрешно, колкото за нещата, които изобщо не се е опитал да направи“, споделя Мерт. В профила му във фейсбук убиецът е посочил като местоживеене Маями, Флорида.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0