Жена уби грък на пътя, ще й върнат по-рано книжката…

Жена уби грък на пътя, ще й върнат по-рано книжката…

Намалиха наказанието на жена, причинила смърт на пътя. Водачката ще бъде с отнета книжка за период от 3 години, а не четири. Тов

Намалиха наказанието на жена, причинила смърт на пътя. Водачката ще бъде с отнета книжка за период от 3 години, а не четири. Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив.
Както вече писахме, двама бяха осъдени за смъртта на гръцки гражданин на пътя „Маказа” – Кърджали. Условни присъди получиха мъж и жена, четири години след инцидента.
Припомняме, че тежкото пътно произшествие стана на 8 януари 2016 година в района на кирковското село Първица.
Движещ се в посока от граничния пункт към Кърджали „Фолксваген” с 23-годишна шофьорка навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал автомобил „Пежо”, който вследствие на удара се завъртял и попаднал в канавка. През изкъртената врата на ударената кола паднал пътуващият 52-годишен гръцки гражданин, който бил транспортиран в кърджалийската болница с опасност за живота. Два дни по-късно пострадалият починал.
Установено е, че при ограничение на скоростта от 90 км/час, нейният автомолил се движел със 108 км/час.
Водачката на „Фолксваген“-а бе призната за виновна от Окръжния съд в Кърджали и получи 2 години „лишаване от свобода”. Изтърпяването на наказанието бе отложено със срок от 3 години.
Другият водач пък бе признат за виновен в съпричиняване на произшествието. Мъжът получи условна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода”.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0