Жена тръгна за Дамбалъ за „нощта на чудесата“, от два дни няма следи от нея

Жена тръгна за Дамбалъ за „нощта на чудесата“, от два дни няма следи от нея

47-годишна жена тръгнала за Дамбалъ, за да участва в ритуала с чудотворната вода, която става лековита в нощта срещу 6 май се случват ч


47-годишна жена тръгнала за Дамбалъ, за да участва в ритуала с чудотворната вода, която става лековита в нощта срещу 6 май се случват чудеса, но от два дни е в неизвестност. Близки и полицаи издирвали днес Назмие Мустафа от момчилградското село Горна Чобанка, но следи от нея не са били открити.

Стотици посетиха Дамбалъ в нощта срещу 6 май, когато според поверието водата от извора става чудодейна. На следващия ден останаха… дрехите на потопилите се за изцерение хора.

Към едноименната местност късно в сряда пеша е тръгнала и 47-годишната жена, която страда от епилепсия. Тя избрала прекия път през гората, по който от селото й до скалите с лечебната вода се стига за около 40 минути.

Съпругът на Назмие е на лечение в Кърджали и няма кой да се грижи за двете им деца, които са тийнейджъри, поясниха местни жители. Миналата година жената се изгубила в гората, но я открили  съседното село Биволяне.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0