Жена спечели томбола и… се оказа с борч от 1500 лева

Жена спечели томбола и… се оказа с борч от 1500 лева

Да спечелиш томбола не винаги е късмет. Особено ако наградата върви с борч към кредитна институция. А връщане назад няма.. Подобен мар

Да спечелиш томбола не винаги е късмет. Особено ако наградата върви с борч към кредитна институция. А връщане назад няма..

Подобен маркетингов похват от страна на пловдивска фирма натовари с 1500 лева жена от Ардино. Тя посетила презентация на продукти от страна на дружество, която била проведена в ресторант в Ардино. Дамата от родопския град участвала и в томбола, която спечелила. Наградата пък била одеяло, възглавница и комплект ножове на обща стойност 3 300 лева. Томболата й осигурила отстъпка и тя трябвало да заплати само 1500 лева за продуктите. Понеже нямала толкова пари, на място сключила договор за заем с представител на кредитна институция. Парите на момента заминали по сметката на пловдивската фирма, а родопчанката отнесла продуктите у дома си. Едва там тя успяла по-добре да ги разгледа и преценила, че не й харесват. Два дни по-късно тя уведомила по телефона служител на компанията, че разваля договора и ще им върне продуктите. Била уверена, че всичко е наред и парите ще бъдат възстановени. Жената изпратила колетна пратка до Пловдив, но тя така и не била потърсена от фирмата. Колетът бил върнат, а жената заведе дело срещу фирмата.

Въпреки законовото основание като потребител да откаже стоката, съдът прецени, че отказът с положен подпис на потребителя не е достигнал до знанието на продавача.

Така освен заемът за одеяло, възглавница и ножове, жената ще трябва да плати и разноски в размер на 350 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0