Жена отиде на профилактичен преглед, оказа се с… репозитивиране на коронавирусна инфекция

Жена отиде на профилактичен преглед, оказа се с… репозитивиране на коронавирусна инфекция

Жена от село край Кърджали се оказа първият случай в България на излекуван от коронавирус, който отново е с положителен тест за COVI

Жена от село край Кърджали се оказа първият случай в България на излекуван от коронавирус, който отново е с положителен тест за COVID-19, научи 24rodopi.com.
Припомняме, че тази сутрин секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов обяви, че един от 46-те потвърдени случаи за денонощието е в Кърджали, като в лабораторията в града край Арда е установено на репозитивиране на коронавирусна инфекция.
„Подобни случаи са констатирани в редица други държави. Според експерти на Световната здравна организация не се касае за ново заразяване, а по-скоро за репозитивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища“, каза доц. Димов.
Жената, която е от първите заболели в област Кърджали, но излекувана, отишла на профилактичен преглед. Единственото й притеснение било високото кръвно. Медиците решили да я изследват „за всеки случай“ и констатирали случай на репозитивиране на коронавирусна инфекция. Тя е под домашна карантина, чувства се добре.
Припомняме, че 59-годишна жена от кръджалийския квартал „Боровец“ е настанена в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Както първи 24rodopi.com писа, тя пристигнала заразена от Англия. В същия самолет пътували общо 11 жители на област Кърджали, сред които и жена с 4-те си деца.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0