Жената от болницата в Момчилград се чувства добре, сестра й в Турция – в отлична форма! (видео)

Жената от болницата в Момчилград се чувства добре, сестра й в Турция – в отлична форма! (видео)

В добро състояние е 62-годишната жена от момчилградско село, която е настанена във вътрешното отделение на Многопрофилната болница &

В добро състояние е 62-годишната жена от момчилградско село, която е настанена във вътрешното отделение на Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев“ с едностранна пневмония, научи 24rodopi.com. Заради съмненията, че може да е носител на COVID-19, Регионалната здравна инспекция наложи карантина на отделението.
Жената е приета за лечение вчера към 14.00 часа. Бързият тест за коронавирус дал положителен резултат. Припомняме, че шефът на Националния оперативен щаб генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски е категоричен, че бързите тестове дават често фалшиви положителни и  отрицателни резултати.
Пациентката от Момчилград не е напускала скоро България, в последния месец е контактувала само с хора в селото, в което живее, като единственото рисково лице е нейната сестра от Турция. Тя й била на гости на 8 и 9 март, като на 14 март отпътувала за Турция. Днес тя също е била прегледана, лекарите смятат, че е в отлична за възрастта си форма.
Както вече 24rodopi.com писа, в сряда сутринта ще бъдат обявени резултатите от PCR теста в референтната лаборатория в Стара Загора.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: