Желязко Стефанов с нов мандат начело на Окръжна прокуратура!

Желязко Стефанов с нов мандат начело на Окръжна прокуратура!

Желязко Стефанов ще продължи да ръководи Окръжната прокуратура в Кърджали. Той бе избран от Прокурорската колегия на ВСС с 6 гласа R

Желязко Стефанов ще продължи да ръководи Окръжната прокуратура в Кърджали. Той бе избран от Прокурорската колегия на ВСС с 6 гласа „за“ и 3 „против“ за втори мандат като административен ръководител.

Както 24rodopi.com вече писа, двама бяха кандидатите за поста-Желязко Стефанов и

Стоян Моневски. Моневски получи 1 глас „за“ и 8 гласа „против“.

Главният прокурор Иван Гешев подкрепи кандидатурата на прокурор Стефанов с мотивите, че познава добре района и колегите си, и има виждания какво трябва да промени в предстоящия си мандат, като му препоръча „повече динамика и по-малко бюрокрация в работата“.

В подкрепа на прокурор Стефанов се изказаха и членовете на Прокурорската колегия Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Евгени Иванов, които споделиха и лични впечатления, обединявайки се около становището, че в мандата му основните показатели на Окръжна прокуратура – Кърджали са се подобрили, а самият той е достоен кандидат и човек отдаден на работата си като прокурор.

Желязко Стефанов има над 17 години стаж в органите на съдебната власт. Последователно е бил следовател в Окръжна следствена служба – Кърджали, прокурор в Районна прокуратура – Кърджали, а от 2009 г. е административен ръководител – районен прокурор на РП- Кърджали, а през 2015 оглавява Окръжната прокуратура.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0