Желанието на Валери Симеонов Кърджали да остане без игрални зали, а хазарт да има само в Кирково, не стана законова промяна

Желанието на Валери Симеонов Кърджали да остане без игрални зали, а хазарт да има само в Кирково, не стана законова промяна

Парламентът отхвърли предложенията на Валери Симеонов за ограничения на броя на игралните зали и казината в страната. "За" законопро

Парламентът отхвърли предложенията на Валери Симеонов за ограничения на броя на игралните зали и казината в страната.
„За“ законопроекта гласуваха 22 народни представители, „против“ – 4 и „въздържали се“ – 127, с което той не бе приет.
На предложенията на Валери Симеонов се противопоставиха дори депутати от БСП. Те намекнаха за лобизъм в предложенията на НФСБ.
В проекта на Симеонов, който бе подкрепен единствено от „Обединените патриоти“, се предвиждаше хазарт да се развива само в петзвездни хотели, по границата и в курортите, а основните мотиви бяха, че хазартът е болест и развива зависимост.
Ако бе минало предложението на Симеонов, Кърджали, Черноочене, Джебел и Момчилград щяха да останат без игрални зали, а хазартът щеше да бъде позволен само в Кирково.
Депутатите приеха обаче на първо четене предложенията на ГЕРБ за промени в Закона за хазарта. „За“ промените гласуваха 99 народни представители, „против“ – 43, „въздържали се“ – 13, с което те бяха приети.
На първо четене мнозинството прие законопроект на ГЕРБ, с който държавата има право да получава лиценз за организирането на онлайн игри в казино, а комисията по хазарта се трансформира в агенция към Министерския съвет, като досегашните правомощия на комисията минават в ръцете на председателя на агенцията.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0