Жаблянов и Янков се отказват от битката за лидер на БСП

Жаблянов и Янков се отказват от битката за лидер на БСП

Валери Жаблянов и Красимир Янков призоваха за бойкот на избора на нов председател на БСП. Двамата се оттеглят от участие в кампаният

Валери Жаблянов и Красимир Янков призоваха за бойкот на избора на нов председател на БСП. Двамата се оттеглят от участие в кампанията.
  Декларация,
Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.
Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.
Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация.
Валери Жаблянов
Красимир Янков
София, 8 септември 2020 г.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0