Ето къде ще кандидатстват за първия общински електромобил

Ето къде ще кандидатстват за първия общински електромобил

Момчилград ще кандидатства с проектно предложение за закупуването на електрически автомобил. Решението за това беше взето на последната

Момчилград ще кандидатства с проектно предложение за закупуването на електрически автомобил. Решението за това беше взето на последната сесия на Общинския съвет. Общинските съветници гласуваха решение, според което Общинска администрация трябва да подготви проект, с който да кандидатства пред Националния доверителен екофонд за финансиране чрез Инвестиционната програма за климата за насърчаване използването на електрически превозни средства. Финансирането по проекта е в размер на 20 хил. лева и е безвъзмездно. Обмисля се възможността в центъра на Момчилград да бъде изградена и станция за зареждане на електромобили.

Това е поредният проект, свързан с екологията, който община Момчилград ще реализира. Тази година в града бяха поставени подземни контейнери за смет и бяха подменени голяма част от останалите съдове за отпадъци. През миналата година пък със средства, които общината плаща като отчисления на държавата, беше закупен камион за сметосъбиране.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0