Ето как падат глоби „300 лева за липса на маска“!

Ето как падат глоби „300 лева за липса на маска“!

Липса на предпазна маска на лицето по време на извънредното положение коства глоби от по 300 лева на двама смолянчани. И двете санкц

Липса на предпазна маска на лицето по време на извънредното положение коства глоби от по 300 лева на двама смолянчани. И двете санкции обаче паднаха в съда след като нарушителите обжалваха.
Единият от смолянчаните бил установен от патрул на полицията да се движи по тротоар в областния град без маска. Униформените служители го спрели и съставили акт. Мъжът обяснил, че не бил уведомен за изискването за носене на предпазно средство. В хода на съдебното дело стана ясно, че той е с решение от ТЕЛК, страдащ от параноидна шизофрения. Състоянието му пък не би му позволило да разбере какви точно противоепидемични мерки са въведени в страната, един ден преди извършването на нарушението. Поради тази причина магистратите в Смолян отмениха санкцията.
С 300 лева бе наказан и друг смолянчанин, който също се движил без маска по тротоар в областния град. Полицаите го спрели докато той тръгнал да изкачва стълби, намиращи се наблизо. Мъжът им обяснил, че свалил маската поради тежкото дишане по време на изкачването. Въпреки това актът бил написан. Магистратите обаче отмениха и тази санкция, поради факта, че в акта не е посочено изрично неизпълнението на въведена противоепидемична мярка.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0