Ето какъв съвет даде лекар на учениците в Черноочене…

Ето какъв съвет даде лекар на учениците в Черноочене…

При спазване на всички противоепидемиологични мерки днес се състоя среща между ученици от Средно училище "Христо Смирненски" с. Чернооч

При спазване на всички противоепидемиологични мерки днес се състоя среща между ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене и успели хора от местната общност.

Сред тях бяха д-р Себахат Мехмед – личен лекар на голяма част от учениците и медицинската сестра Ширин Салим.

Срещата премина в непринуден разговор, в който гостите споделиха за нелекия път, който са изминали, за да се реализират професионално. За трудностите, докато накарат връстниците им от големите населени места да ги приемат.

Д-р Себахат Мехмед сподели какви са двете най-ценни неща от баща й. Първото е взета от библиотеката книжка под заглавие „Чук и Гек“ на Аркадий Гайдар, когато е била в първи клас. Произведението е запалило в нея любовта към знанието. А второто е съветът в осми клас, когато е решила да кандидатства в престижно училище без допълнителни уроци.

Ти не си различна от другите! Можеш да постигнеш всичко, което искаш, казал бащата на докторката. Съвет, който д-р Себахат Мехмед днес предаде на учениците.

Бъдете смели! За да повярвате в себе си, трябва да вложите в себе си, в своето интелектуално израстване, заръча тя.

Проведената среща е част от дейностите по проекта „Визитна картичка“, насочен към ученици от малки населени места и участието им в публични изяви, реализиран с подкрепата на фондация „Софийска платформа“.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0