Ердоган: Нека аз да ви покажа как се сбъдват мечтите на Доган!

Ердоган: Нека аз да ви покажа как се сбъдват мечтите на Доган!

При Ахмед Доган всичко е аритметика, анонсирана с философска терминология. Почетният председател на ДПС не забравя и лошите думи, но де

При Ахмед Доган всичко е аритметика, анонсирана с философска терминология. Почетният председател на ДПС не забравя и лошите думи, но действа мъдро.

При Реджеп Тайип Ердоган водещото е дългосрочната стратегия. Боли го от лошите души, но и президентът на Турция прави всичко възможно да изглежда в очите на приятели и неприятели мъдрец.

Мустафа Карадайъ, който вчера беше с Ердоган, а днес ще пие кафе при Доган, би казал: Двама гросмайстори в политиката!

 

430 000 гласа – тази норма спусна Доган преди време на своите, за да върне блясъка на ДПС, който лъч да се отрази в политиката с парадно материализиране – хем балансьор, хем одобрявана национално-отговорна партия, хем другите да се чувстват притиснати в ъгъла, но нито болка да усещат, нито притеснения да имат. Въобще, „без нас да не могат да управляват“. Последваха избори след избори – европарламентарни, местни, парламентарни, но Движението затъна в диапазона между 310 000 и 350 000 гласа. Не стигат и не стигат. За кметовете – добре, но за парламента – тц!

 

След като американците удариха Делян Пеевски, налагайки му санкции за корупционни практики, който Пеевски беше ключов играч за ДПС на всички избори в последното десетилетие, и мечтата на Доган „430 000, че и отгоре“ изглеждаше химера, за 3 дни Карадайъ (и в Одрин, и в Анкара, и в резиденцията в Истанбул) постигна онова, което ще отприщи всевъзможно политическо джагара-джугара, но най-истински и неуловими ще се окажат усмивките на Доган – Ердоган.

Усмихнати мълчат – Доган с аритметиката си, Ердоган с дългосрочната цел.

 

Последният абзац е за тези, които познават в дълбочина етническите турци у нас, изселниците оттатък, знаят какво казва погледът на Доган, че и този на Ердоган.

Опитайте се да си представите Доган сам пред огледалото в летния сарай да казва: „Сега Ердоган ще изпълни моята мечта за парламентарен успех“.

И едни искри в очите…

После си представете и Ердоган: „Сега ще покажа на тези от ДПС как се сбъдват доганови мечти!“.

И едни други „светкавици“ в очите…

Усещате ли разликата? Или имате желание за дешифриране?

Търпение. И това ще видите.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0