Ердоган и Борисов ще разговарят за границата и карантината, когато…

Ердоган и Борисов ще разговарят за границата и карантината, когато…

С Турция все още не са водени такива разговори, защото там ситуацията с разпространението на коронавируса е по-тежка, обяви министър

С Турция все още не са водени такива разговори, защото там ситуацията с разпространението на коронавируса е по-тежка, обяви министърът на транспорта Росен Желязков в коментар за взетото решение туристическите пътувания на българи в Гърция да започнат от 15 юни, а от 1 юни – по работа.
В същото време в Сърбия българите ще могат да ходят с цел туризъм без карантина още от 1 юни. Очаква се решението на парламента на Румъния.
Общият брой на жертвите на COVID-19 в Турция достигна 4199 души, заразените са над 150 000.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в страната ще бъде наложена четиридневна национална карантина, която ще започне на 23 май, като част от опитите за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус по време на празника Рамазан Байрам.
По време на среща на кабинета Ердоган добави, че училищата в страната няма да подновят занятията до септември, когато започва новата учебна година, пишат местните медии. Освен това по думите на президента масовите обедни и следобедни молитви в Джамиите ще бъдат подновени на 29 май.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0