Емре и Емир на финал в състезанието „Мога и зная как“

Емре и Емир на финал в състезанието „Мога и зная как“

През април се проведе регионален кръг от традиционното ежегодно състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, орган

През април се проведе регионален кръг от традиционното ежегодно състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от Министерството на образованието и науката и търговска верига „Елимекс“.

За пореден път учениците от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ се представиха достойно. Емре Халил и Емир Халил от 10 клас, специалност „Компютърна техника и технологии“, завоюваха второ място в първа възрастова група, с което си осигуриха участие в националния кръг на състезанието, който ще се проведе в периода 13-15 май в Банско. Емре Халил е с трети резултат в индивидуалното класиране.

До националния кръг на състезанието са допуснати само отборите, класирани на първо и второ място от трите региона в България, това нарежда ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ до най-добрите професионални гимназии в страната.

Момчетата получиха грамоти и парични награди от фирмата, организатор – търговска верига „Елимекс“, Горна Оряховица, които бяха връчени от инж. Антоанета Сендова, директор на училището.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: