Емо Кременлиев за проекта „Арда“: Всичко започна от една маса в София…

Емо Кременлиев за проекта „Арда“: Всичко започна от една маса в София…

Емил Кременлиев е помощник треньор на Николай Киров. Той е един от футболистите от златното поколение на българския футбол, спечел

Емил Кременлиев е помощник треньор на Николай Киров. Той е един от футболистите от златното поколение на българския футбол, спечелил бронзов медал от световното в САЩ’94. Кременлиев е един от хората, които поставят основите на проекта АРДА…

„Скучна работа, но пък това ни е работата. Тук сме дошли да работим, защото ни чака нещо сериозно, което до този момент никога не ни е чакало и трябва да бъдем максимално добре подготвени“.

Това каза легендата Емил Кременлиев относно подготовката на „Арда 1924“ за евротурнирите и новия шампионат.

От Трета лига в елита…

„Честно да ти кажа, тогава не съм мислил чак до такава степен, тъй като АРДА не пропусна нито един ден, нито един месец по пътя от „В“ група до „А“ група. Бях убеден, че „В“ група ще я „прелетим“ така да се каже. За „Б“ група леко съм изненадан, че минахме през бараж, не беше лесно, макар, че аз смятах, че ние ще се класираме директно, а не през бараж. Но така се е случило, имаше треньорски смени и други неща, които са нормални за всеки клуб. През първата година в „А“ група, аз тогава не бях в АРДА, имаше за цел отборът да се задържи в елита, и вече през следващата да се надгражда. Ние обаче така надградихме, че даже и повече направихме“, споделя Емо.

„Първият ми спомен е, понеже аз съм от първия ден в клуба, първоначално стартирахме в София, но си спомням, че когато отидохме в Кърджали седнахме на една маса с Елин Топузаков, президентът Петър Пешев и сегашният администратор Ерай Салиф. Тогава на една маса както бяхме седнали започна всичко. Обсъждахме кой ще вземем, този или онзи, кой от къде и такива неща обсъждахме“, казва Кременлиев.

„Имали сме доста интересни случки, но на пръв поглед се сещам за победите, за спечелената купа на Аматьорската лига, после победите в „А“ група, и най-вече финала за Купата на България. Със сигурност не е имало човек, който да си мисли, че АРДА ще играе финал. Убеден съм, че ако Емо Мартинов беше вкарал пръв на финала, сега Купата на България щеше да е в Кърджали“, убеден е Емо Кременлиев.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0