Елена Петрова и Ники Илиев – „Осъдени души“ в Кърджали

Елена Петрова и Ники Илиев – „Осъдени души“ в Кърджали

Спектакълът „Осъдени души” по едноименния роман на Димитър Димов ще могат да гледат кърджалийци и гостите на града на 2

Спектакълът „Осъдени души” по едноименния роман на Димитър Димов ще могат да гледат кърджалийци и гостите на града на 2 март от 19 ч. на голяма сцена в Театрално-музикален център – Кърджали. Постановката е в репертоара на Драматично-куклен театър „Васил Друмев”, Шумен, а гостуването е част от събитията, посветени на 60-ата годишнина от създаването на кърджалийския театър, чийто патрон е големият български писател. „Разказаната история дава надежда, че има толкова силни хора, толкова силна любов, която може да прероди всеки, ако наистина усещаме любовта, водеща до саможертва”, коментира авторът на драматизацията и режисьор на постановката Бойко Илиев.
„В последните години Бойко Илиев ме „хвърля” в едни бездни, в които ми е много трудно. Но пък се оказа, че ми харесва да потъвам, защото откривам други светове, които съществуват в мен и до които не бих си позволила в личния ми живот да стигам, защото е страшно”, признава Елена Петрова, която изгражда сложната главна героиня Фани Хорн.
Образът на отец Ередия пък е сбъдната мечта за Ники Илиев. „Като ученик, когато четях книгата, исках да бъда актьор и да изиграя отец Ередия. И ето, това е съдба”, разкрива той.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0