Експерт: 6,3 % от населението вече се е срещало с COVID-19, а 76 % не могат да хванат коронавирус

„6,3% от населението вече се е срещало с този вирус и е развило антитела. Невъзприемчивостта към него, т. е хора, които не мог

„6,3% от населението вече се е срещало с този вирус и е развило антитела. Невъзприемчивостта към него, т. е хора, които не могат да хванат този вирус е около 76%“, твърди лабораторният лекар Георги Тодоров, който е собствени на частна лаборатория.
Д-р Тодоров стана известен с участието си в предаването „Вечерното шоу на Слаави Трифонов“ по телевизия 7/8.
Това не са данни на здравното министерство от изследванията за коронавирус, но според медика количеството на изследваните хора било много сериозно.
„Това означава, че около 76% от хората се срещнат с COVID-19, няма да развият нищо. „Даже и антитела няма да изградят. Няма да го възприемат“, твърди пред Фрогнюз д-р Тодоров. Той обяснява това с имунната система и невъзприемчивостта на организма.
Просто сега ни третират така, че едва ли не 100% от хората могат да хванат този вирус. Това не е вярно-76% не могат. Полиомиелитът, който е не особено опасна инфекция, 96% от хората го прекарват без да усетят нищо. Други 3% по някакъв начин се разболяват от него и имат грипоподобни симптоми. И само 0,9% развиват различните му форми на болест. От тези 96%, които по-горе споменах, 77% са невъзприемчиви. Полиомиелитът, по начин на разпространение, е подобен на коронавируса. Лошото при полиомиелитът е, че дава тежки неврологични проблеми. Той има три форми на проява, при едната от които загиват 99 на сто от хората. Въпреки всичко, срещу полиомиелитът има ваксина заради тежките усложнения. А при коронавируса даже няма и тежки усложнения“, казва специалистът.
В интервю пред Слави Трифонов д-р Тодоров разказа, че е разговарял с Жени Начева от здравното министерство за пандемията.
„След като й обясних нещата, тя каза: „Ти ме гръмна“. А аз я попитах: „Какво те гръмнах?! Ние предвидихме, че няма да има нито чували с трупове, нито масово болни хора. Има ли масово болни хора?“. Тя вика: „Ами няма“. Питам я: „Тези дето са в болница, за болница ли са?“. А тя: „Ми не са“. Пак аз: „Колко са за болница – 40 човека на 7 милиона души. Искам да те питам защо ги правите тези работи?“. А тя ми обяснява: „Не зная, ние не сме лекари, ние слушаме Щаба“, допълва д-р Тодоров.
На въпрос дали наистина няма да се случи обещаваният от политици и членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ад, д-р Тодоров отговаря: „Той се случи. Хората с различни тежки заболявания, които трябваше да се лекуват, не се лекуваха. Сега ще има втора и трета вълна от болни, но те няма да са от Ковид-19, а от хронично болни, които не са се лекували по време на извънредното положение. Ще има и новозаболели от лошата имунна система, следствие на затварянето на хората вкъщи“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0