Експертът: Инфлацията набира скорост. Ако си купувате 24 бонбона за 10 лева, сега кутията е пак 10 лева, но вътре има 20 бонбона!

Експертът: Инфлацията набира скорост. Ако си купувате 24 бонбона за 10 лева, сега кутията е пак 10 лева, но вътре има 20 бонбона!

„Инфлацията е голям проблем, набира скорост. Вчера одобрените цени на природния газ - става близо 70 лева за пренос за един мегават час. Миналата годи

„Инфлацията е голям проблем, набира скорост. Вчера одобрените цени на природния газ – става близо 70 лева за пренос за един мегават час. Миналата година е бил 22 лева. Цената на хиляди суровини. Хората го усещат като стокова инфлация. Ако си купувате 24 бонбона за 10 лева, сега кутията е пак 10 лева, но вътре има 20 бонбона“, коментира по телевизия 7/8 депутатът от „Има такъв народ“ и финансов експерт Пламен Данаилов. Според него актуализацията на бюджета ще даде възможност на бизнеса да не повишава цените, а да спестят част от разходите.
„Ние работим професионално. Всички наши предложения бяха приетите – и за ДОО и за НЗОК. Предложенията бяха приети единодушно от всички други партии. Ние казахме, че ще подкрепим актуализацията, но с нашите промени, да не подписваме празен чек. Тази терминология се е наложила, за да се разбере за какво става дума. Идеята е средствата да стигнат до всички нуждаещи се“, твърди експертът.
„Най-голямата тема е темата за пенсиите и подпомагане на бизнеса. Първата тема вълнува над 2 млн. пенсионери. И всички очакват да предложим нещо адекватно. ИТН предложението е минималната пенсия да стане 370 лева от 1 октомври. И да се преизчислят всички пенсии от 1,2 коефициент на 1, 35. Искаме да няма пенсионери под прага на бедност, който е 369 лева“, посочва Данаилов.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0