Експерти: Големият мост на Обходния път е проектиран грешно!?

Експерти: Големият мост на Обходния път е проектиран грешно!?

Проектът на Околовръстния път на Кърджали може да претърпи корекция след забележки на кърджалийски експерти. Това става ясно от коре

Проектът на Околовръстния път на Кърджали може да претърпи корекция след забележки на кърджалийски експерти. Това става ясно от кореспонденция на Агенция „Пътна инфраструктура“ с регионални институции и собственици на парцели и земи, които ще бъдат засегнати от бъдещото мегастроителство. Писмата са за съгласуване на проект на подробен устройствен план – парцеларен план за обект: Път I-5 „Обходен път на град Кърджали“, участък от км 334+447 до км 349+234.
Проблемен може да се окаже участъкът на старото хвостохранилище, където според парцеларния план се предвижда да е краят на големия мост, който ще се изгражда. В момента теренът е рекултивиран, но при работа на тежки машини те могат да предизвикат свлачищни процеси и да пропаднат във водите на река Арда.
„Ако се налага върху терена на старото хранилище да се изграждат съоръжения за моста, това означава, че тежка пътно-строителна техника да работи тук. Това крие рискове за машините да се озоват във водите на яз. „Студен кладенец“, категорични са пред „24х7 Родопи“ бивши служители от Областно пътно управление. Полевата работа за инженерно-геоложката характеристика на обекта е извършена през 2013-та година, но според пътните експерти трябва изрично да се посочи дали на това място са извършени сондажи и дали са взимани проби.
Всичко по темата – четете във всекидневника „24х7 Родопи“
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0