Експертите: Шофьорска книжка не може да се отнеме на границата за фиш, за който не сте били уведомени!

Експертите: Шофьорска книжка не може да се отнеме на границата за фиш, за който не сте били уведомени!

Шофьорска книжка не може да се отнеме на границата за фиш, за който не сте били уведомени. Това посочват в писмо до медиите от Европ

Шофьорска книжка не може да се отнеме на границата за фиш, за който не сте били уведомени. Това посочват в писмо до медиите от Европейския център за транспортни политики.
През последната седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция” за това, че на ГКПП ще бъдат връчвани и събирани наложените глоби за допуснати нарушения по реда на ЗДвП по вече получени документи за налагане на административна санкция.
Както вече 24rodopi.com писа, системата е приложила само на 8 гранични пункта, като сред тях не е ГКПП „Маказа“.
„Много важно е да бъде разяснено, че Свидетелството за управление на моторно превозно средство (СУМПС) няма да бъде отнемано, ако на ГКПП ви бъде връчен фиш за налагане на административно наказание, за който вие не сте били уведомени.
Напротив, ще запазите правото си да обжалвате наложеното наказание в 12-дневен срок или ако прецените, ще може да го заплатите веднага на граничния пункт.
СУМПС ще бъде отнемано тогава, когато вече имате наложена санкция, били сте уведомени по надлежния ред за това наказание, но не сте заплатили глобата си в предвидения в закона 12-дневен срок, както и ако не заплатите глобата на място на ГКПП“, посочват от Европейския център за транспортни политики.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0