Експертиза дали убиецът на Салиф Тефик е невменяем!

Експертиза дали убиецът на Салиф Тефик е невменяем!

Възможно ли е обвиненият за жестокото убийство на бизнесмена от Звиница Салиф Тефик – 19-годишният Стоян Бъдев, да е психично бол


Възможно ли е обвиненият за жестокото убийство на бизнесмена от Звиница Салиф Тефик – 19-годишният Стоян Бъдев, да е психично болен?

Отговор на този въпрос ще даде съдебно-психологична и психиатрична експертиза. Решението е на Окръжния съд в Ямбол, предаде репортер на 24rodopi.com.

Бъдев не помнел дали е пробол 26 пъти смъртоносно Тефик.

Защитникът на пострадалите, адвокат Ясен Сариев, не коментира в детайли последното съдебно заседание. Той бе лаконичен: „Ще настояваме за най-тежкото наказание – доживотен затвор, тъй като деянието е изключително тежко, а извършителят е с изключително висока степен на обществена опасност, поради което е задържан под стража“.

Зверското убийство на 42-годишния бизнесмен Салиф Тефик от кърджалийското село Звиница разтърси България в началото на пролетта. Той живеел от години в пограничното градче Елхово, където имал бизнес.

Убийството било извършено във вечерта на 2 април. Тялото на Салиф е открито с множество прободни рани от нож. Задържан за убийството е 19-годишният Стоян Бъдев. Майката на тийнейджъра работила в заведението на кърджалиеца.

Стоян Бъдев беше задържан след продължило часове наред издирване след съобщение на телефон 112 от 23.30 часа на 2 април от жилището на родителите му в граничното градче. При пристигането си на местопрестъплението полицаите открили надупченото с кухненски нож тяло на Салиф, при когото от няколко години насам работели Стоян и майка му Таня. Заедно с тях бил и съпругът й, който обаче заявил че не знае подробности, защото при скандала бил на втория етаж на семейното жилище.

Младеж е бил намерен насред нива край пътя от Елхово за Ямбол.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0