Експертизата: Убиецът Стефан не е употребил алкохол и наркотици!

Студентът, който бе задържан за убийството на собствената си майка, не е употребил алкохол и наркотици. Това е посочил резултатът от изготвената токси

Студентът, който бе задържан за убийството на собствената си майка, не е употребил алкохол и наркотици. Това е посочил резултатът от изготвената токсикохимична експертиза, научи 24rodopi.com. 

Разследването по тежкото деяние продължава, като се очаква заключението на съдебнопсихиатрична и психологическа експертизи, посочиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Към момента 21-годишният Стефан С. се намира в ареста. Не е постъпвало искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Припомняме, че младият мъж бе задържан рано сутринта на 12 април, след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на неколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък бе синът на кърджалийката.

„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.

Това изрече 21-годишният студент Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0