Екоактивистите и „йовковата гора“

Екоактивистите и „йовковата гора“

Подпомагани и насърчавани от своите учители Ваня Енчева, Ани Кехайова и Таня Петкова, ученици от деветите и седмите класове от СУ ̶

Подпомагани и насърчавани от своите учители Ваня Енчева, Ани Кехайова и Таня Петкова, ученици от деветите и седмите класове от СУ „Йордан Йовков“ почистиха терена на сформираната преди години „йовкова гора“ в парк „Простор“. Там те засяха и окопаха над 60 фиданки от кедър.

Зелената инициатива продължи с озеленяване и естетизация на площта пред централния вход на училището. С огромно удоволствие и нескрит ентусиазъм малките еколози засяха десетки храсти тип Туя и Хвойна. Обособиха се цветни лехи и  привлекателна зелена зона за отмора. Радостно е, че „йовковци“ разполагат с още едно райско кътче в своето училище, което става все по-зелено и уютно.

Всички дървета и храсти, засяти от учениците, са дарени от Регионална дирекция по горите град Кърджали, с директор инж.  Юлиян Кехайов.

Учениците на СУ ,, Йордан Йовков“ призовават седмицата да бъде повод за отдаване на  нужната почит и респект към българската гора. В най-трудните моменти в историята на нашия народ и държава българската гора е била закрилница, хранилница и упование, давала е сили и надежда за по-добър живот.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0