Езиковата: 145 отлични оценки на матурите!

Като изключително успешна определят учебната година за зрелостниците и за учителите от ЕГ „Христо Ботев“. 145 са отличн

Като изключително успешна определят учебната година за зрелостниците и за учителите от ЕГ „Христо Ботев“. 145 са отличните оценки за випуска на Държавните зрелостни изпити по всички предмети. Общият успех от матурите е Много добър (5,08), което отново нарежда Гимназията на челна позиция в национален мащаб. Запазва се традицията Езиковата гимназия „Христо Ботев“ да е на първо място по успех в област Кърджали.
Абитуриентите Антоан Русев и Борис Матеев са с две пълни шестици на матурите по български език и литература и по чуждите езици – немски език и английски език и те ще бъдат отличени от МОН с „Национална диплома“.
На най-масовия държавен зрелостен изпит по български език и литература от явилите се 168 ученици  отличните оценки са 64, а средният успех е Много добър (5,09). Със седем пълни шестици са зрелостниците, явили се на матура по немски език, а отличните оценки са 22. Средният успех е Отличен (5,62). На матурата по английски език има четири пълни шестици и 32 отлични оценки. Средният успех е Отличен (5,53). Един зрелостник има пълна шестица на матурата по история и цивилизация, а шестима са с отлични оценки. Много добър (4.61) е средният успех от философския цикъл науки, а Много добър (4,50) е средният успех по биология и здравно образование и френски език, посочиха от гимназията.
Припомняме обаче, че от МОН поставиха като цяло област Кърджали на едно от последните места по успех на матурите.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0