Едно към едно: Думите на Карадайъ край Босфора, които събраха „патриотите“ пред централата на ДПС

Едно към едно: Думите на Карадайъ край Босфора, които събраха „патриотите“ пред централата на ДПС

Обединените ВМРО, „Воля“ и НФСБ реално дадоха старт на предизборната си кампания с протест пред централата на ДПС в столица

Обединените ВМРО, „Воля“ и НФСБ реално дадоха старт на предизборната си кампания с протест пред централата на ДПС в столицата. Поводът е изказване на лидера на Движението Мустафа Карадайъ, което според коалицията поставя под съмнение националната идентичност на България.

„Днес сме внесли сигнал до прокуратурата, с който искаме действията на ДПС и на техния лидер в Турция, и техните изказвания да бъдат разследвани, и тази партия да бъде забранена в България“, обяви Юлиан Ангелов, водач на листата за кандидат-депутати в 25-и МИР.

Казал ли е Карадайъ, че Турция е неговата родина, както твърдят хората на Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов?

Репортер на 24rodopi.com разговаря с политически репортери в Истанбул, които посочват, че от срещите на Карадайъ в Одрин, Анкара и Истанбул в медиите се появявали протоколни съобщения от съответните пресцентрове на институциите, които били кратки.

Единствената информация с повече детайли е за срещата на Карадайъ с председателя на парламента в Анкара Мустафа Шентоп. Предлагаме ви тази част от дописката, която е преведена некоретно в България:

„Карадайъ припомни, че неговите сънародници са дошли в Турция преди 100-150 години и каза: „Тези земи са наши земи. Ние там не сме емигранти (Смисълът е, че България е нашата Родина)! Турция е нашата прародина. След Османско останахме там. Нашата борба е да запазим турската си идентичност. Да запазим нашия език, религия и обичаи. Истина е и, че изпитваме трудности“.

24rodopi.com

За Анаватан, 100-те долара на Доган и главата на Карадайъ – четете тук

На снимката: Карадайъ и Шентоп

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0