Едни се доказват с „Йовано, Йованке“, други си пазаруват „донори“ на патриотизъм в Мах`лата

Едни се доказват с „Йовано, Йованке“, други си пазаруват „донори“ на патриотизъм в Мах`лата

Докато удобните на всяка власт социолози обясняват как от ден на ден спада желанието на българина да гласува на 4 април, в ромските ква

Докато удобните на всяка власт социолози обясняват как от ден на ден спада желанието на българина да гласува на 4 април, в ромските квартали има необяснимо засилен интерес към „войводите/воеводите“, „трапезните войводи“, „сарай войводите“, „шкембе войводите“ и куп още производни на Войводата.

И ако не им мине черна котка, тези, които сочеха с отвращение хората от махалите, че са „мързеливците от гетата“, че живеят в незаконни къщи, че източват социалните фондове, че са „гнезда на заразата“ и т.н., и т.н., ще прескочат 4-процентовата бариера благодарение именно на ромските гласове.

Нещо не е добре. Може би е отражение от ковида – в ромските квартали са станали по-толерантни към душманите си!?

Може би тези, които ги сочат за най-преялите от власт в новата история на България, харчат остатъците от комисионните от обществените поръчки и паспортните далавери за изборен алъш-вериш!?

 

„Войводата“ открива алтер егото си на тези избори или просто купува гласове в квартал „Токайто“ в Пазарджик? 

Предизборната мъгла се разсейва, за да видим ново явление – хем го мразиш с думи пред мнозинството, хем го обичаш „на четири очик“ с една зелена „алекоконстантиновка“ за деня на вота.

 

Едни доказват патриотизма си с „Йовано, Йованке“, като изпяват още възрожденски песни за закриване на кампанията, други пресмятат колко струва „донорството“ на патриотизъм в гетата.

Голямата битка на Избори`2021 е за патриотичните гласове.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0