„Един от младежките лидери си пусна ток във ваната, защото не беше спечелил доверието на приятелите си…“

„Един от младежките лидери си пусна ток във ваната, защото не беше спечелил доверието на приятелите си…“

„Някога имаше тръпка в тази работа. Имаше емоции. А борбите да бъдеш избран за лидер бяха на живот и смърт. Буквално! Един от мла


„Някога имаше тръпка в тази работа. Имаше емоции. А борбите да бъдеш избран за лидер бяха на живот и смърт. Буквално! Един от младежките лидери от Крумовград бе посегнал на живота си, пускайки си ток във ваната, разочарован, че не е спечелил политическото доверие на приятелите си. Едно време! Преди 20 години!

Бях пряк участник и свидетел на всички тези събития. Съдбата бе решила със същия този младеж да сме в една стая в софийския хотел „Плиска“ в нощта преди провеждането на Втората национална конференция на МДПС,  през април 2000 година.  Делегатите бяхме настанени в различни хотели, по списък“, разказва пред 24rodopi.com виден бивш активист на Младежко ДПС, който е участвал в учредяването на организацията и в три от националните й конференция.

„Днес не съжалявам, че не съм останал в България и с лакти и навеждане, където трябва, не съм направил политическа кариера. Когато четеш много, особено от онези дебели книги, получаваш други прозрения за смисъла на живота. И не ти е до състезания с недочели, малко знаещи, бедни духом, но опитващи се да бъдат хищници.

Но се срамувам, че бях част от система, която доведе до това да сме една от  най-бедните нации в света, пенсионерите да си купуват само хляб и кисело мляко, а в резултат, естествено: най-високата смъртност!“, допълва той.

Очаквайте една изповед без редакторска намеса, един мъдър коментар за амбициозните младежи в ДПС, едни разтърсващи думи от човек, който може да напише историята на партията, от един бивш активист, на когото Ахмед Доган е казвал: „Тази победа е твоя!“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0