Един кара без книжка, друг с фалшива от Белгия, трети с 1,75 промила

Един кара без книжка, друг с фалшива от Белгия, трети с 1,75 промила

За използване на фалшиво свидетелство за управление на МПС 31-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. Около 12 час

За използване на фалшиво свидетелство за управление на МПС 31-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. Около 12 часа в понеделник в областния град полицейски служители извършили проверка на водач на лек автомобил, който представил документ за правоспособност, издаден в Белгия. При направена справка станало ясно, че шофьорската книжка е фалшива. Образувано е досъдебно производство.

Неправоспособен водач е бил засечен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. При проверка на „Мерцедес“, управляван от 28-годишен, било установено, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление. След справка станало ясно, че вече  е бил наказван по административен ред за същото деяние и в едногодишен срок го извършва повторно. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. 40-годишен водач на „Опел“ бил тестван в село Горна крепост и техническото средство отчело 1,75 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0