Един гурбетчия от Кърджалийско в Германия за „50 лева към пенсията и марулите за 60 стотинки“

Един гурбетчия от Кърджалийско в Германия за „50 лева към пенсията и марулите за 60 стотинки“

"Чета днешната дописка "50 лева към пенсията и марулите за 60 стотинки" и ми става болно за възрастните хора в региона ни и за техните

„Чета днешната дописка „50 лева към пенсията и марулите за 60 стотинки“ и ми става болно за възрастните хора в региона ни и за техните тегоби. Опитват се да припечелят минимални средства от чистата си екологична продукция, която би следвало да е доста по-скъпа. Преди малко пазарувах от един супермаркет (в Германия). Чантичка с 2,5 килограма пресни картофи за 2,99 Евро. Тоест 1,20 евро струва килограм картофи  от най-евтините. Не можеше ли и в Кърджали нашите земеделски стопани и възрастни хора да си продават картофите за 2,40 лева килограма? Можеше, ама 30 години бяха проспани.

Или сме в регион, забравен от държавата? Регион, за който европейските дотации и финансиране не важат. Защото парите потъват в нечисти схеми. Всички сме запознати с неизкоренимата  корупция в земеделието и в другите сфери.

Боли ме и за много други проблеми и тегоби на трудолюбивите ни и честни хора. В Родопите и в цяла България. Искам да им кажа, че дори и далеч от родния край, мислите ни са винаги с вас. Ще се опитваме да помогнем с каквото можем. Било чрез изпращане на пари на близки и роднини, било чрез гласуване на избори, било чрез даване на политиците на положителни идеи и практики, които виждаме тук.


И още един пример. За това как държавата мисли за гражданите си и ги улеснява в ежедневието им. Купих си тест само за 4,44 Евро за установяване на антигени срещу Ковид-19. Прави се в домашни условия само за 15 минути“
, пише до 24rodopi.com един гурбетчията от Кърджалийско в Германия.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0