Еда безапелационна на френски: Следвам мечтите си!

Еда безапелационна на френски: Следвам мечтите си!

„Стана, както ви обещах. Продължавам да следвам мечтите си“. С тези думи на единадесетокласничката Еда Халибрям от Езиковат

„Стана, както ви обещах. Продължавам да следвам мечтите си“. С тези думи на единадесетокласничката Еда Халибрям от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ научихме поредната добра новина, свързана с френския език. Тя е лауреат в категория поезия на Националния конкурс за креативно писане на френски език и продължава да изумява с невероятните си успехи на национално ниво.

Състезанието е ежегодно и се организира от Асоциацията на преподавателите по френски език в България (АПФБ) и Френския институт. Маратонът по креативно писане е по случай деня на Франкофонията. Участниците могат да напишат есе, разказ или стихотворение на френски език, като едно от изискванията е да използват в своите продукции десет предварително избрани думи, а темата на тазгодишното издание беше „Да дишаме свободно“.

Ученичката от Кърджали, с ръководител Нурай Садулов, участва в конкурса с поема, която получи всеобщото признание на националното жури и спечели безапелационно първото място в раздел поезия.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0