ЕГН-то го няма, името не съвпада… ЦИК откри несъответствия в хиляди заявления за гласуване в чужбина!

ЕГН-то го няма, името не съвпада… ЦИК откри несъответствия в хиляди заявления за гласуване в чужбина!

Рекорден брой заявления за гласуване в чужбина с несъответствия са постъпили в Централната избирателна комисия. Хиляди желаещи да гласу


Рекорден брой заявления за гласуване в чужбина с несъответствия са постъпили в Централната избирателна комисия. Хиляди желаещи да гласуват на 11 юли извън страната са попълнили некоректни данни и техните заявления попадат в категорията „непотвърдени“. Голям брой от тях са от нашенци в Турция.

Констатациите са: „Въведеният ЕГН не е открит в Национална база данни „Население““, „Името не съвпада с данните от Национална база данни „Население“,

„Датата на издаване на документа за самоличност не съвпада с данните от Национална база данни „Население“, „Издаващият орган на документа за самоличност не съвпада с данните от Национална база данни „Население“ и др.

Както вече 24rodopi.com писа, най-много заявления за гласуване извън страната на парламентарния вот са били подадени от Турция. Срокът за това приключи в 24.00 часа на 15 юни.

24 640 са електронните заявления от южната ни съседка, отчитат от Централната избирателна комисия. Най-много желаещи да подадат своя вот за Народно събрание има в Бурса, Текирдаг, Истанбул и Измир, формирайки 79 процента от общия брой подадени заявления. Заявленията в Турция са от нашенци, които живеят в 18 области, съобщиха за 24rodopi.com от изселнически организации.

След българските граждани в съседката ни, най-много заявления са били подадени във Великобритания-13 724, следва Германия с 10 396. 2638 са от САЩ.

Предстои Централната избирателна комисия да обяви броя на секциите, като изселническите лидери се надяват ЦИК да определи около 100 избирателните секции в Турция за вота на 11 юли.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0