Егати и демократичните избори! Не позволиха на нашенците в чужбина да гласуват, а в България си затварят очите за манипулиране на вота

Егати и демократичните избори! Не позволиха на нашенците в чужбина да гласуват, а в България си затварят очите за манипулиране на вота

Няма такава държава – Централната избирателна комисия (ЦИК) и бившият парламент направиха всичко възможно да не позволят на

Няма такава държава – Централната избирателна комисия (ЦИК) и бившият парламент направиха всичко възможно да не позволят на десетки хиляди българските граждани да могат да гласуват на 4 април. И в същото време същата тази ЦИК позволява манипулиране на вота, затваряйки си очите за прогнозните данни, които различни медии публикуват от сутринта.

4 часа се чака на опашка пред секция в Берлин. Много нашенци в Германия пътуват за Швейцария, за да упражнят правото си на вот.

Защо българите в Западна Европа, които са най-големият инвеститор в България, са наказани? Тези, които спасяват от години България. Които и утре ще преведат по 200, 300, 500 евро на близките си, защото те трудно връзват „двата края“ в родината. Които ясно показаха, че ако България заприлича на истинска европейска държава – с ясни правила, ще се върнат обратно.

На другия полюс са едни роми от Бургас, които в репортаж за националното радио днес обясняваха, че не знаят какви избори се провеждат днес, но пък знаеха номера на партията и на преференцията. „За кмет“, казваха те и допълваха верния номер на бюлетината.

Стотици хиляди у нас пък които само консумират. Нищо не създават, само ядат фондовете. И би трябвало да са благодарни на всеки наш гурбетчия, защото бачкащите зад граница крепят социалния мир в България. Разбира  се, и парите на Брюксел.

Колкото до „сляпата“ за „резултатите“ от „екзит-половете“ ЦИК, за всеки е ясно, че данните, които се актуализират на всеки час, целят да повлияят на нерешилите или гласуващите по-късно гласоподаватели. Незаконно е, бе, ЦИК! Незаконно!

Едно е резилът на българската социология, която облъчваше цял месец българския народ с неверни данни, съвсем различно нещо са „екзит-половете“ в изборния ден. Едното е падение, днешното е беззаконие.

24rodopi.com

Очаквайте: Първият шамар на народа е за българските социолози, които в петък прогнозираха от 2,2 до 2,6 милиона гласуващи. Оказват се с милион повече

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0