Европейски център: Пълна инспекция по пътя за „Маказа“ след последната трагедия!

Европейски център: Пълна инспекция по пътя за „Маказа“ след последната трагедия!

„Един човек загина, а петима бяха ранени при тежка катастрофа на пътя за граничен пункт "Маказа", на разклона за село Садовиц

Един човек загина, а петима бяха ранени при тежка катастрофа на пътя за граничен пункт „Маказа“, на разклона за село Садовица. Инцидентът от 18 май с участието на два леки автомобила е поредният, отнел човешки живот на път I-4, и е ясен знак, че трябва да провокира осмисляне на обстоятелствата и да принуди институциите да вземат мерки за обезопасвянето на зоната.
Това е позицията на Европейския център за транспортни политики, изпратена до редакцията на 24rodopi.com.
За по-малко от една година по това трасе, в зони на кръстовища, станаха няколко много тежки пътни инцидента. През април 2019-а бебе загина на разклона при с. Загорско при сблъсък между два леки автомобила, единият от които бе управляван от Лютфи Местан.
Малко по-късно, през месец октомври, в зоната на град Крън, отново на път Русе – „Маказа“, стана тежък инцидент с 6 жертви. Отсечката Русе – Бяла, една от най-смъртоносните в Европа, също е част от път I-4. Това е само малка част от статистиката за настъпилите произшествия по този път и показател за това, че трябва да се вземат мерки за подобряване на пътната инфраструктура.
В тази връзка Европейският център за транспортни политики ще извърши целенасочена инспекция по пътна безопасност в зоната на последния инцидент, настъпил на 18 май на разклона за село Садовица“, посочиха от Европейския център.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1