Европарламентът чу учениците от Езиковата по тема „Киберсигурност“

Европарламентът чу учениците от Езиковата по тема „Киберсигурност“

Младшите посланици от ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали спечелиха участие в ежегодната инициатива на Европейския парламент „

Младшите посланици от ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали спечелиха участие в ежегодната инициатива на Европейския парламент „Евроскола” 2021. Те участваха в онлайн заседание на парламента в Страсбург, в което се включиха 1300 ученици от 102 училища от 24 страни.

Участниците бяха поздравени от председателя на Европейския парламент  Давид Сасоли, от неговия заместник – Отмар Карас, а след това участваха в дискусия на тема „Киберсигурността в ЕС. Как можем да защитим дигиталното си бъдеще?“ със специалното участие на Маркус Варасин, секретариат на Специалната комисия за външна намеса в демократичните процеси на ЕС

По време на сесията за въпроси  и предлагане на иновативни идеи чрез онлайн чат младшите посланици на ЕГ „Христо Ботев“ се отличиха с отлична езикова култура на английски и немски език. Техните въпроси бяха свързани с дигиталното образование, кибер-дипломацията, защитата от киберзаплахи чрез квантово криптиране,  сигурната комуникационна среда. След дискусията участниците в сесията се включиха в онлайн гласуване за приемане на предложение, което официално да бъде внесено за разглеждане от Европейския парламент.

Ученици от  ЕГ „Христо Ботев“ многократно са били депутати за един ден в Европейския парламент в Страсбург по програма „Евроскола“, но сега за първи път участваха в това вълнуващо събитие онлайн и отново достойно представиха на международна сцена  себе си и училището. Затова Езиковата гимназия като  образователна институция ще  продължи да бъде посланик на европейските ценности и да изгражда дух на гражданска активност  и солидарност у своите възпитаници.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0