Д-р Магдалена Маринова: Шест пациенти са излекувани досега в Инфекциозно отделение, още двама са на стационарно лечение

Д-р Магдалена Маринова: Шест пациенти са излекувани досега в Инфекциозно отделение, още двама са на стационарно лечение

Хората най-после оцениха значимостта на нашия труд, твърди шефката на Инфекциозното отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" До момен

Хората най-после оцениха значимостта на нашия труд, твърди шефката на Инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“

До момента в област Кърджали няма тежка епидемична ситуация, само спорадична заболеваемост от COVID-19. Шест пациенти са излекувани досега в Инфекциозно отделение, още двама са на стационарно лечение.
Това съобщава д-р Магдалена Маринова, началник на Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали.
„Но работата ни е интензивна, защото към всеки съмнителен случай трябва да се подходи много внимателно. Ние знаем, че от всеки ъгъл дебне изненада“, споделя пред „Здраве нет“ д-р Маринова.
„Това е смисълът на нашата професия – да се борим за здравето с всички възможни средства и когато постигаме резултати, това за нас е повод за голямо професионално и лично удовлетворение. Доволни сме, че в сегашните тежки за цялото общество времена, най-после хората разбраха истински смисъла и значимостта на нашата професия, оцениха нашия труд като безспорно незаменим“, казва още д-р Маринова.
Шефката на Инфекциозното отделение споделя, че когато всичко свърши, ще запомни епидемията с благодарността на гражданите, с подкрепата в ежедневието и дарителските жестове, които са силен мотивиращ фактор за всички да продължат напред.

По думите й COVID-19 e нова въздушно-капкова инфекция, която е голямо предизвикателство за цялото общество и това е напълно разбираемо.

„Ще запомня тази ситуация и със засилените противоепидемични мерки в обществото, наложените ограничения, социалната дистанция, извънредното положение. Всичко това ще отмине. Но днес искам да пожелая на всички медици, които са в битката срещу болестта много здраве и сили в борбата с предизвикателствата, които срещат ежедневно. Нека да се чувстват мотивирани, че си заслужава да се работи за една висока общественополезна кауза!“, подчертава д-р Маринова.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0