Дядото на бития от полицаите студент отговори на премиера Борисов

Дядото на пострадалия от полицейско насилие на протеста на 10 юли в София студент в Хага Евгени Марчев се обърна към премиера Бойко

Дядото на пострадалия от полицейско насилие на протеста на 10 юли в София студент в Хага Евгени Марчев се обърна към премиера Бойко Борисов и го призова да си подаде оставката. Припомняме, че вчера Борисов каза, че полицейското насилие никога не е било толерирано от управляващите, но дядото на младежа бил комунист и бил попречил навремето на младите хора в България да идат да учат в чужбина така, както Марчев го прави сега, по време на демокрацията.
„Изумен, изненадан, омерзен, дори отчаян съм, че начело на нашата дърава има такива хора. Аз не съм никакъв комунист. Аз съм лекар, хирург. Не ви прави чест да падате толкова ниско, да правите такива изявления“, обърна се д-р Димитров към Борисов. Видео записът бе разпространен от сайта Sandanski1.com.
„Трябва да ви кажа, че ме е срам, защото гледах протестите на нашите студенти в Белгия, Германия, навсякъде, където ви искат оставката. Какво трябва да се случи още, за да подадете тази оставка!? Малко морал, иска се малко морал, а на Вас ви липсва много. Направете го!“, призова той премиера.
Той се обърна и към студентите в чужбина, като ги помоли да се върнат, за да свалят „това корумпирано правителство“ и да създадат „ред в тази държава“.
Димитров се обърна към посолството на Нидерландия в София, към ректора на университета в Хага, където внукът му учи и към премиера на Нидерландия Марк Рюте. „Не гледайте на нещата, които се случват в тази държава така, сякаш нищо не става. Запознайте с побоя над вашия възпитаник Евгени Марчев. Той заслужава вашата защита! Едно дете, което се влачи и се рита от петима полицая в центъра на София“, призова Николов.
Отоци в областта на главата, кръвонасядания по гръдния кош „с изразена болкова симптоматика в същата област“, по рамото и бедрото, множество охлузвания по цялото тяло – това са само част от констатираните от съдебен лекар в Александровска болница травми на Евгени Марчев, пише „Дневник“.
На снимката: Д-р Димитров, стоп кадър от видеото
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0