„Дънди“ показа уникалните си технологии и дори… се свърза с астронавти(снимки)

„Дънди“ показа уникалните си технологии и дори… се свърза с астронавти(снимки)

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД участва в научния фестивал „Ало Космос, говори България“. Той бе организиран от Атлантически клуб България и п

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД участва в научния фестивал „Ало Космос, говори България“. Той бе организиран от Атлантически клуб България и посолството на САЩ. Целта на събитието бе да запознае посетителите с красотата на науката, да ги докосне до света на новите технологии, както и да разпали въображението им, вдъхновявайки ги да отправят мечтите си в най-разнообразни области. Във фестивала участниците имаха възможност да се включат в различни работилници, игри и лекции.

Екип от специалисти на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД чрез поредица от интерактивни дейности демонстрираха силата на иновациите в минната индустрия. Новите технологии, прилагани в ежедневието на работещите в двете дружества осигуряват както безопасността на работа, така и ефективността на производството. Виртуално посещение даде възможност на участниците в събитието да се потопят в работната атмосфера на рудник „Челопеч“ и да се запознаят с модерното минно производство. Атракция за малки и големи беше възможността да се облекат и снимат като миньори на различни фонове от рудниците „Челопеч“ и „Ада тепе“, благодарение на фото будката за моментни снимки, както и да се запознаят с историята и производствените процеси в дружествата.


Безспорно най-голямата атракция, която привлече вниманието и развълнува всички, се оказаха очилата за виртуална реалност, чрез които участниците разгледаха подземните галерии, начина на добив и преработка на рудата  и машините, с които се извършва цялата подземна дейност. Благодарение на високите технологии в компанията, посетителите успяха да наблюдават на живо процеса на работа в предприятието чрез директна Wi-Fi връзка и да разгледат единствения автономен дрон, който работи в подземни условия.

От дълбините на земята до Космоса, кулминация на събитието бе прякото включване и разговор с астронавти от Международната космическа станция. Това беше уникална възможност за посетителите от цялата страна да зададат своите въпроси директно към астронавтите от НАСА.

От „Дънди Прешъс Металс“ благодарят на организаторите за възможността да бъдат част от едно наистина вдъхновяващо и зареждащо преживяване.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0