Дрогиран ли е бил Стефан, който закла майка си?!

Дрогиран ли е бил Стефан С., който заколи майка си в Кърджали? Този отговор ще даде назначена токсикологична експертиза, научи „Р

Дрогиран ли е бил Стефан С., който заколи майка си в Кърджали? Този отговор ще даде назначена токсикологична експертиза, научи „Родопи voice“.

Прокуратурата вече разполага с резултатите от съдебномедицинската, две химически и комплексна ДНК експертизи на веществени доказателства, съобщиха пред наш екип от държавното обвинение.

Чака се обаче изготвянето на изключително важните токсикологична, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и втора ДНК експертиза.

Понастоящем 21-годишният студент се намира в ареста. До момента не е постъпило искане за преразглеждане на мярката му за неотклонение.

Припомняме, че кърджалиецът бе задържан рано сутринта на 12 април, след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на неколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък бе синът на кърджалийката.


„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.

Това изрече пред екип на 24rodopi.com 21-годишният студент Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение-„задържане под стража“.

От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.

Много стеснителен, без социални контакти, приятели, задържал се много време в дома си. Така описват младия мъж познати на семейството.

„Живейте с надежда, а не със страх – семейството е винаги с теб!“ – това пък е един от последните постове на Стефан в профила му във Фейсбук.

Майка му е била дългогодишна учителка.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0