ДПС се събра на двоен празник – байрам за „отличниците на изборите“

ДПС се събра на двоен празник – байрам за „отличниците на изборите“

Активът на ДПС от област Кърджали се събра в Кирково, за да отбележи големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Това е традиционна среща, която

Активът на ДПС от област Кърджали се събра в Кирково, за да отбележи големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

Това е традиционна среща, която се организира в третия ден на Рамазан и Курбан Байрам.

Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман поздрави присъстващите и изрази удовлетворение, че са домакини на този важен за мюсюлманите празник.“За нас това е двоен празник впредвид постигнатите изключителни резултати в област Кърджали на отминалите парламентарни избори. Празничните дни са не само за веселие, а и за прошка. Ако искаме да просперираме и вървим напред, трябва да си простим и да бъдем единни“, каза кметът на Кирково.

Председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад също отправи пожелания за здраве и благоденствие по случай празника.“Като областна организация постигнахме изключителен резултат на 11 юли. Благодаря на всички, които работиха за постигане на този успех! Всички общински организации на ДПС имат принос за отличните резултати, всички дадоха ръст в сравнение с резултатите от 4 април и благодарение на този ръст имаме 4 народни представители от областта. Нашите депутати заемат отговорни и достойни места в 46 НС – Мукаддес Налбант беше избрана за заместник председател на НС, Адлен Шевкед е секретар на ПГ на ДПС, Павлин Кръстев е парламентарен секретар на ДПС. Приемаме това  като оценка за работата на нашата организация в Кърджали, но в същото време и като отговорност. Надявам се да постигнем целта ни да бъдем част от следващото управление на страната. Надявам се диалогът в 46 НС да се осъществи и да имаме възможност да реализираме голяма част от предизборната програма на ДПС“, каза в приветствието си Ресми Мурад.

Заместник председателят на ДПС д-р инж.Хасан Азис поднесе поздравление към актива от ръководството на Движението. Той посочи, че тези срещи на третия ден на Байрама са се превърнали в добра традиция, която трябва да продължи.“На тези срещи си честитим,  опитваме се да потърсим  покаянието, сближаването, прошката, но и да направим равносметка. За пореден път откриваме, че има повече поводи да бъдем заедно, да намерим оная енергия, с която да продължим напред, получили силата на опрощението. Освен на прошката, Курбан Байрам е и празник на съпричастността. Нека да помагаме на хората около нас, които имат нужда от подадена ръка. Присъединявам се към думите на Шинаси Сюлейман и Ресми Мурад, че днес е двоен празник за нас. За първи път след смяната на избирателната система печелим 4 от 5 мандата, но всъщност това се равнява за нас на 5 от 5 мандата. Вдигнахме високо летвата. В национален мащаб Кърджали се откроява ярко като резултати, което е и оценка за работата на общинските организации, на младежките и женски структури. Този успех се крепи на нашето единство  и сплотеност“, посочи в приветствието си д-р инж.Хасан Азис.

На тържественото отбелязване на свещения празник присъстваха кметове на общини от областта,  председатели на ОбС на ДПС, председатели на ОбС, представители на младежката организация и женската структура на Движението, кметове на населени места, репресирани, бивши народни представители и др.

На срещата бе отслужена молитва за здраве, берекет и благоденствие от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0